* HELLO FOLLOWERS *

Monday, April 20

> maaf .

takut .. trauma .. semuanya masih ada ... takot dengan janji manis lelaki .. trauma dengan sifat lelaki yang terlampau berani memberi harapan ..

lately , datang lagi sorang lelaki ... hurmm , macam mane nak story eh ... hokey .. actly i kenal dia dah agak lame ... 3 or 4 years maybe ... orang yang jenis tenggelam timbul tenggelam timbul gitu .... hihikk ...

tapi peliknye dia timbul dengan hajat ... melamar yang dah ke berape kali .. ntah laaa ... until now i tetap susah untuk terima .. takde buruk nya dia ... kerja baik .. berlatarbelakangkan keluarga yang baik ... segalanya ok ...

dulu, dia penah hadir menjadi kawan ... tak dinafikan jugak , dia seorang kawan yang baik ... sentiasa menjadi pendengar yang sentiasa pinjam kan telinga dia untuk i ... baik kan dia ? walau kitorang bukan lah selalu sangat contact pon .. sometimes je pon ...

lame kelamaan , dia meluahkan isi hati .. mase tu relationship i baru je over dengan ex i ..so time tuh seharus nya i memang tak boleh nak accept dia ... ape yang boleh i balas , hanye kata maaf ...

setahun berlalu ... dia yang semakin i lupe ... i dah hampir lupe ... suatu hari , dia muncul meluahkan isi hati lagi skali .. orang yang sedang menunggu .. skali lagi i tak de keinginan untuk bercinta time tuh ... mungkin waktu tu i dah sedap enjoy single .. so i tak perlukan cinta time tuh ... serious , i belum bersedia untuk ade komitmen dengan sesiape time tuh ....

mase terus berlalu .. umur yang semakin meningkat ... dan tahun nih , si dia muncul lagi ... dia yang sentiase perhatikan i dari jauh rupanye ... memerhati kisah hidup i walau dengan siape i berkawan ... serious , i terkejut dengan kehadiran dia kali nih ... hampir 3 tahun berlalu ... how can dia tunggu i ? sedangkan kitorang jumpe pon sekali jek .. itu pon 3 tahun yang lepas time i ade hal kat kL .. itu pon kodong ( my gf ) yang bawak i jumpe dia .. dan sedangkan i tak pernah terfikir walau sedikit pon tentang dia ...

     

awak , sy mintak maaf ... jawapan sy tetap same .. sekali lagi sy mintak maaf .. berhentilah menunggu sy ... kerana perasaan sy pada awak tak lebih dari kawan ... awak terlampau baik ... tak pernah memaksa ... tak pernah berkeras ... tak pernah putus asa ... sy doa yang terbaik untuk awak ... 



Saturday, April 18

> kenapa perempuan suke selfie dalam toilet ?

perempuan ?? selfie ??



ouhhh .. tuh dah sinonim sangat daaa .. tapi mesti dekat toilet ! dah takde tempat lain ke ? kenape kene selfie dalam toilet ?? tempat lain takde ke ? ahahaah ... soalan demi doalan ...

kalau berdeting tuh .. agak agak girlfriend pergi toilet tak keluar keluar tuh ... something happend laa tuh ... mesti tengah selfie laa tuh ... dah memang takde keje lain ... hikss ..


now , i nak rungkai kan .. kenape girls suke selfie dalam toilet ?

#1 - Sebab lighting dalam toilet cantik bak ang .. haha .. terang pon terang .. so memang puas hati laa bile amik gambar .. mesti gambar lawa gile ! :)

#2 - Sebab dalam toilet ada cermin besar ! .. perempuan nih kalau nak amik gambar , mesti nak tengok cermin dulu ... so sebab tuh girls suke amik gambar kat toilet .... tuh dah satu hal ... cermin pon banyak ... so sebelom nak amik gambar , boleh betol kan tudung dulu , makeup dulu .. celet lipstik sikit ... so bile amik gambar , gambar tuh comfirm akan jadi perfect ! *Sila angguk kan kepale anda :)

#3 - Sebab dalam toilet yang ade pon perempuan denagn perempuan .. so tak de lah segan sangat nak buat muncung bagai .. nak pose mulut ternganga pon takpe ... sebab kadang2 girls nih segan nak pose depan public ... haha .. *Korang kalau nak ketawe sila tutop mulot hokey :)



untuk lelaki , sabar dan redha je laaa k ...
sebab kitorang tak masok toilet awak pon ! ahaahaha :)

nota kecik :
jangan salahkan kami .. sebab kami pon tak minta utk kami suke selfie ! huwahahahaaha ^_^

bye girls ..
Publish .


Wednesday, April 15

> bila mase pulak zizan cakap nak kahwin ?

zizan nak kahwin ??? omaigod !!!!



seriously , mase i dengar berita kat radio yang pasal zizan nak kahwin bulan Jun ni , happy gile kot ! seseorang yang i minat sangatt ! so bile dengar dia nak kawen dengan orang kampung dia , i pulak yang teruja lebih! hikkss :)

i tunggu jugak kot2 zizan buat sidang akhbar ke ape kan ...nak jugak dengar dari mulut dia sendiri .. 
haa , nampak tak i punye teruja tu ? ahahaa

tapi , tadi terbace satu blog nih yang dia cakap zizan menafikan pasal isu kahwin tuh ... bace punye bace , rupe nye betol ... sape laaa yang buat fake story nih !! *i marah hokey ! grrrrrrr .... 

yang sebenar nye , dia memang akan kahwin .. tapi bukan lah dalam mase terdekat nih ! planning dia memang nak kahwin dalam tahun nih jugak .. tapi bukan laa bulan jun .. sebab kate nye dia pon baru nak balik kampung untuk bincang dengan family dia .. sebab dia pon baru sebulan kenal dengan that girl yang dia cakap sekampung dengan dia ..  tapi , tup tup media dah keluar dulu isu ni .. 

hokey , kalau korang tak caye, dan nak bace sendiri .. meh bace kat sini ... click --> true story
berita daripada Harian Metro ..

see ... ? i tak tipu right ? so , tak payah laaa nak buat cerita bagai ... ape laaa awak awak nih ... 
nanti zizan marah nanti ...

haaa .. kan abg Long fadil dah marah ^__^


publish .


Tuesday, April 14

> Housemate Korang Kedekut ?



how can adenye entry pasal housemate ni ... ?  sebab tadi terbace entry orang yang tengah merungut pasal housemate dia yang kedekot !

kesian kan ? .... hey tapi kalau korang nak tawu, dulu time i study dulu, i pon penah dapat housemate macam tuh .. yeee ... kenape ? tak caye ? ohhh pelisss percaye ! betol laaa ... i tak tipu hokey .... 

dia suke mintak nescafe i ... i nih pulak memang suplier nescafe ! sentiase ade je dalam almari .. meggie pon same .. setiap kali my mum datang weekend, mesti mak akan bawak stok meggie and nescafe .. 
so dia selalu la mintak .... i ni pulak bukan jenis yang kedekut ... i bagi je ... sampaikan kalau diorang rase nak makan or minum just amik je dalam almari i ... ye laaa .. kadang2 i pegi klas ... so kalau time tuh i takde , i tak kisah kalau diorang amik je ... sebab i nih memang jenis tak kesah ... sedangkan laptop i pon i tak kesah kalau diorang nak gune .. 

masok tahun akhir , kitorang ade 2 orang housemate baru ... sorang dari pahang dan sorang lagi daripada kL  .. mule nya ok jek ... sebab yang best nye diorang nih rajin masak .. so kitorang happy lah .. sebab kat rumah i tuh takde sorang pon yang tawu masak ! sadiss kan ? ahaaa .. biase laaa ... time2 remaje .. mane minat duduk dapor .. hikkss .. 

tapi kan lame2 , ape yang kitorang perasan, diorang masak lepas tuh bawak masok bilik ! heyyy ! whatthefish! 
and yang lagi satu kitorang prasan , diorang akan masak time kitorang semua dah tido ?? ape kejadahnye masak malam2 bute ? kan ?? 
tapi i nih mule nye malas laa nak amik port ... ahhh lantak laa  .. as long diorang tak menyusahkan ok laa tuh ... walau pon kadang2 i sedikit terase hati sebab diorang pon selalu mintak stok meggie i ... tapi bile diorang masak , makan senyap2 kat dalam bilik .... sape tak terase kan ? 

dan diorang pon kalau keluar , mesti akan kunci pintu bilik .. selame 2 tahun kitorang duduk blik tuh, kitorang memang tak penah kunci bilik masing2 ... maybe sebab kitorang percaye each other ... 
tapi mungkin tak pada diorang .. 

ade satu hari , time tuh semua pegi klas ... i dgn sorang housemate i takde klas .. tibe2 perot masing2 lapar ... mule laa time tuh gelabah cari makanan .. meggie pulak dah habes .. baru nak beli esok nye ... sebab esok tuh sabtu .. 
nak pegi cafe , tapi malas ....so saat tuh meggie amat di perlukan ... ntah macam mane , kawan i terbuka pintu blik diorang .. ehh tak kunci lah !!   so kawan i pon terus buka pintu bilik diorang tuh ... dalam keadaan almari dia yang terngaga tu ... kawan i terus paggil i ... i ingt kenape .. i pon pegi dekat kawan i ... sekali tengok .... haaa amik kau ... betape banyak nye stok makanan dia dalam almari tuh .... 

yang buat i sakit hati .. semalam tuh i dengan roomate i mintak dia meggie , dia cakap takde !! hadoi ... 
time tuh rase macam nak ketuk je kepale dia .. mintak meggie orang boleh , orang mintak meggie dia , dia kedekot pulak ! bukan i je yang kene , houusemate yang lain pon penah jugak .... 

mule laaa malam tuh kitorang buat mesyuarat tergempar !! biase laa kan ... perempuan .. hal kecik pon nak gadoh ! hiksss :)  so , start daripada hari tuh .. kitorang pon macam dah kurang selesa dengan dia ... kang kalau bertekak kang , lain pulak jadinya ... dah laaa ruma kitoang tuh 'wanted'  .. asyik keluar masok orang jek ... dah macam2 orang dah jadi hausemate kitorang ... kes pon dah macam2 .. kes baling mercun .. kami laa orang nya ... kes buang sisa makanan daripada tgkat 2 ke bawah blok .. kami laa orangnye ... dan macam2 kes ! 
so jalan terbaik , kitorang matikan air je hal tuh ... kawan tetap macam biase .. tapi kitorang tak kan mintak dia ape ape lagi ... cukup laaa stakat tuu .. betol tak .. 

and untuk korang yang ade housemate yang macam i jugak ...korang sabar laa k ... tapi jangan laa mintak ape2 pertolongan daripada dia ... sebab ianya hanye akan buat korang sakit hati balik ... 

kalau korang rase nak marah, korang try buat macam nih .... 

letak kan satu tangan (terbalik kan tapak tangan ) dan letak di dahi ... dan satu tangan di perut ( tapak tangan kat ats perut ) .... dah letak dua2 tangan tuh , pastu korang cakap " SABAR JE LAAAA " .... dengan nada tenang  ... lepas tuh senyummmm ... mesti korang akan rase ok ... 

tak caye ... cube buat hokey ....ahahahaha :)

ok . Publish .