* HELLO FOLLOWERS *

Friday, June 6

:: journey - part 1

Tengah malam yang agak sejuk . Now tengah berkemas . Packing baju , mekap , berus gigi , pencuci muka . Dan macam macam lagi . Sebab esok go to holiday .

Ke mane destination ?
Haaa , setelah 3 tahun ... Kini me and family menjejak kn ke negeri yang penuh aman !

Terengganu ! Mu tunggu aku datang !
Yeaaayyy :)

Selamat malam bloggerrr .
Tido nyenyak taw .
Daaaaa :)

Sincerely : sepet

Friday, May 30

:: special cake for #belovedHamba part2

cuti sekolah yang terlalu lame ,
dan masa yang terlalu bosan di rasakan !

wah ! ayat tak tahan ! cehh ! ahaaaa :)

story lagi dan lagi ! sampai lebam ! hehehehe

ok now , nak cite pasal that day . time buat suprise cake utk dia .
respon dia ? tak berape nak terkejut lah . sebab dah selalu sangat dah buat kek utk dia sebenar nye ! hahaha
tapi pernghargaan tuh tetap ada . terima kasih :)

kitorang lepak dekat tepi pantai . sebenar nye , nak lepak betol2 kat pantai , tapi tibe2 terase malu pulak sebab ramai orang yg tengah maen layang2 kat situ .

so last last , duduk dalam kete jek . kesian kan ? tapi we happy :)
lagi pon kite dah sedia kan semua . termasok air coke ! tapi sayang nye , kite lupe yg dia tak minum coke pon !

masa berlalu .. makan , borak , and shoot by shoot !



setle semua nya , kitorang lepak kat eye on malaysia . tengok org memancing !
ntah macam mane , dia terkenal dengan mamat german yang kate nye study kat sini . secara tak sengaja , kami pon kawan dgn mamat german ! ahahaha . diorang mintak kitorang tunjukkan makanan yang sedap2 kat melaka nih and tempat2 yang best kat sini . so , ape lagi ?? layan kan aje lah ..





daripada berDua , akhirnye berEmpat ! tapi kami happy ! diorang ajar cakap german . kite belajar senyap2 , then diorang suruh kite luah kan pada si dia .. sebab diorang ingat kan kitorang nih pasangan couple . salah kitorang jgk . sebab kitorang memang berlakon sbg couple pon ! :)

ich lieber dich - i love u
ich vermisse dich - i miss u
ich brauche dich - i need you

thats him ! 

bye !

sincerely : sepet

:: special cake for #BelovedHamba

dah lame gile tak singgah kt blog buruk nih ! 

hari ini , saat ini . .
nak story about him . 

masih lagi cerita yang sama .
walau dah masok chapter baru . 

masih lagi orang yang sama . 
walau dah masok tahun lain .

hari tuh , 
suprise for him . 

meluah kan isi hati melalui kek ! 

special kek utk dia ,
then kite letak kan small card yg telah di tulis segala isi hati :)



finally , card nih , kite cucuk kan kat kek !


dulu , kini dan selamanya . 
hope together .
even as special bff . 
insyaAllah .

sincerely : sepet

Tuesday, October 15

:: sahabat dan kekasih

mane lagi bermakna ? seorang sahabat ? atau seorang yg bergelar kekasih ? mane yg korang pilih ? dan yang mane paling membahagia kan ?

bila mane cinta terhadap sahabat sendiri ? patut kah ia nye berlaku ? isshh ! tak patot kot ! dan bila mane seorang kekasih tuh adalah sahabat kite sendiri ? waahhh ! ape nak buat ? uhuhu :)

bile seorang sahabat mampu membahagia kan kite berbanding kekasih kite sendiri . dan apabila seorang sahabat lebih memahami kite lebih dari kekasih kite sendiri . 

walau pon si sahabat suda ade yang punye, tapi percaye lah. tempat seorang sahabat tuh lebih tinggi daripada tempat seorang kekasih . 

kite tetap mempunyai tempat yang istimewa di hati dia . dan dia tetap mempunyai tempat yang istimewa di hati kite.. 

Di mana tempat tuh tak pernah berubah dari dulu . bila mana kite bole share everything kat dia . tak kire ape masalah kite, ape yang kite rase. .segalanya kami kongsi bersama . 
nah ! apa lagi yang bermakna selain ikatan persahabatan ni . ? 

terima kasih my Mr Lova Lova . semoga persahabatan nih akan kekal ke hujung nyawa kite . terus kan menjadi Mr Notyy utk kite :)


sincerely : Sepet

Sunday, July 14

:: buddyz ladies !

#sebelum terlupa , kite nak bagitahu yg blog kite akan beku selame seminggu sebagai tanda celebrate birthday bestie kite . . so, selame seminggu lah korang akan dengar lagu birthday dan korang akn tengok perkataan 'happy birthday hawa ' pade cursor korang . . harap maklum ! heehehehe :)

------------------------------------------------------------

hey korang ! assalamualaikum. ( konon bulan puase nak sopan lah ) wooottt wooott :)

kite tak nak tanye macam mane puase korang , sebab korang kan dah besar ! so, kite malas nak tanye . . .ehehehehe. . . jangan marah buddyz ! #smile

ceehh! tetibe panggil buddyz, ape hal . . ? ahaaa, sebab kite nak bagitahu yang kite ade buddyz ! walau pon kite tahu yang semua orang kat dunia nih ade buddyz yang mereka sayang . .  .

bermula dari alam persekolahan , masuk ke alam siswi . . .
bermula dari alam remaja , masa yang berlalu membawa kami ke alam dewasa yang semakin hari semakin mematangkan . . .antara pengalaman dan kenangan . . .

semakin besar keluarga kami. . . bermula dari seorang kawan. . dan akhirnya kini ke keluarga yang besar. . . walaupon masing2 jauh beribu batu. . . walau ade yang dah berumah tangga. . . tapi ikatan tuh tak mati di situ. . .kami still berhubung. . .walau masing2 dah ade kehidupan sendiri . .




kan kite penah kate dulu . . walau dengan siape kite kenal, walau di mana kite pergi , di mane kaki kite berhenti . pasti akan ade kenangan. .  antara manis atau pahit. .  antara untuk di ingat atau di lupe. . . tapi, kenangan itu lah yang akan kekal di hati . . 



KENANGAN ITU INDAH 

sincerely : sepet