* HELLO FOLLOWERS *

Tuesday, October 15

:: sahabat dan kekasih

mane lagi bermakna ? seorang sahabat ? atau seorang yg bergelar kekasih ? mane yg korang pilih ? dan yang mane paling membahagia kan ?

bila mane cinta terhadap sahabat sendiri ? patut kah ia nye berlaku ? isshh ! tak patot kot ! dan bila mane seorang kekasih tuh adalah sahabat kite sendiri ? waahhh ! ape nak buat ? uhuhu :)

bile seorang sahabat mampu membahagia kan kite berbanding kekasih kite sendiri . dan apabila seorang sahabat lebih memahami kite lebih dari kekasih kite sendiri . 

walau pon si sahabat suda ade yang punye, tapi percaye lah. tempat seorang sahabat tuh lebih tinggi daripada tempat seorang kekasih . 

kite tetap mempunyai tempat yang istimewa di hati dia . dan dia tetap mempunyai tempat yang istimewa di hati kite.. 

Di mana tempat tuh tak pernah berubah dari dulu . bila mana kite bole share everything kat dia . tak kire ape masalah kite, ape yang kite rase. .segalanya kami kongsi bersama . 
nah ! apa lagi yang bermakna selain ikatan persahabatan ni . ? 

terima kasih my Mr Lova Lova . semoga persahabatan nih akan kekal ke hujung nyawa kite . terus kan menjadi Mr Notyy utk kite :)


sincerely : Sepet

Sunday, July 14

:: buddyz ladies !

#sebelum terlupa , kite nak bagitahu yg blog kite akan beku selame seminggu sebagai tanda celebrate birthday bestie kite . . so, selame seminggu lah korang akan dengar lagu birthday dan korang akn tengok perkataan 'happy birthday hawa ' pade cursor korang . . harap maklum ! heehehehe :)

------------------------------------------------------------

hey korang ! assalamualaikum. ( konon bulan puase nak sopan lah ) wooottt wooott :)

kite tak nak tanye macam mane puase korang , sebab korang kan dah besar ! so, kite malas nak tanye . . .ehehehehe. . . jangan marah buddyz ! #smile

ceehh! tetibe panggil buddyz, ape hal . . ? ahaaa, sebab kite nak bagitahu yang kite ade buddyz ! walau pon kite tahu yang semua orang kat dunia nih ade buddyz yang mereka sayang . .  .

bermula dari alam persekolahan , masuk ke alam siswi . . .
bermula dari alam remaja , masa yang berlalu membawa kami ke alam dewasa yang semakin hari semakin mematangkan . . .antara pengalaman dan kenangan . . .

semakin besar keluarga kami. . . bermula dari seorang kawan. . dan akhirnya kini ke keluarga yang besar. . . walaupon masing2 jauh beribu batu. . . walau ade yang dah berumah tangga. . . tapi ikatan tuh tak mati di situ. . .kami still berhubung. . .walau masing2 dah ade kehidupan sendiri . .




kan kite penah kate dulu . . walau dengan siape kite kenal, walau di mana kite pergi , di mane kaki kite berhenti . pasti akan ade kenangan. .  antara manis atau pahit. .  antara untuk di ingat atau di lupe. . . tapi, kenangan itu lah yang akan kekal di hati . . 



KENANGAN ITU INDAH 

sincerely : sepet

Friday, July 12

:: happy birthday Datin !

holaa, salam ramadhan untuk hari yang ke 3. . . kite baru lepas berbuka. . . kenyang suda ^^

semoga korang still lagi under control . . jangan ponteng-ponteng haaaa . . . tak chantik itu macam. .  kalau perempuan tak puase tuh lain cerita lah. . . hikhikhikk

tak nak ngomel panjang lebar. .  . just nak share yang hari nih birthday my super duper lovely friend. . ! waaahhh! sangat teruja rasanye ! ahaaa. . . okey , actually birthday hari nih, birthday sorang kawan kite di mana titik pertemuan kitorang ialah di Kolej Universiti Islam. . .

hawa binti baharudin . . .

kite ingat nama awak. . .  dan tak kan lupe. . . InsyaAllah. . . di mane pada mule nye kite kenal seorang gadis yang comel orang nye. .berasal dari negeri sembilan. . seorang gadis yang sudi nak kawan dengan kite di saat time tuh kite keseorangan sebab classmate a.k.a housemate yg kite rapat dah pindah study tempat lain. . . time tuh kite sorang2. .takde kawan. . takde teman nak buat asgment. .dan secara tak langsung datang seorang gadis yg mengenal kan diri nye dengan nama Hawa. .

perkenalan yang terlampau singkat rase nye. .masa berlalu begitu laju. .melalui hari2 remaja bersama. .berkongsi kisah kisah cinta dan pengalaman bersama. . .menjalani susah senang sebagai seorang siswi yang agak nakal ketika tuh. . . bersengkang mata buat paper projek yang entah ke berape kali di reject . . hehehehe. . . segala2 nye bersama. . . sungguh , kite rindu saat tuh. . .



sempena hari yang bermakna untuk awak, kite doa kan semoga awak bahagia dengan hidup awak. . di samping suami yang dah sangat lame korang bercinta. .alhamdulillah, ke jinjang pelamin akhirnye. . harap2 hingga ke Jannah. .amin. . .kite doa semoga awak di kurnia kan kesihatan yang baik. . .untuk suami dan anak awak jugak. . . semoga di perluas kan pintu rezeki untuk keluarga awak. . .dan kite pasti satu hari nanti awak mesti akan jadi seorang isteri dan mummy yang suami awak bangga kan. . .!


yg berpakaian biru tuh nama nye ayong.. dia pon tak lame lagi akn jd mummy jugak.. :)
terima kasih sebab sudi jadi kawan kite. . terima kasih sebab sudi dengar segala suka duka kite. .  terima kasih sebab request kite jadi pengapit di hari perkahwinan awak. . .sungguh kite terharu. . .

sayang awak ketat ketat. . .  Puan Hawa. .




ikhlas menyayangi awak : Sepet

Thursday, July 11

:: ketuk ketuk ramadhan ..

heyyy ! holaa buddyzz ! salam ramadhan :)

actually kite rase belom terlambat untuk kite wish kat korang 'SELAMAT BERPUASA' ^^

walau pon dah terlampau lame kite tak updated entry . . sebulan satu entry konon nye. . . ! bulan 5 satu entry , bulan lepas pon satu entry. . wahh ! sangat dahsyat rase nye ! ehehehehe. . . 

mintak maaf deh . . . bukan sengaje. .tapi sebenar nye dah terlampau lame kite tak online gune the cute lappy nih . .  asik online by phone jek ! so , celah mane nye nak updated entry kt blog wei . . ? updated status kat fesbuk boleh la. . . ahahaha. . . . 

owrite , stop story about that . . kite terus ke penutup entry ya.. wahhh!! terserlah sangat yang kite tak ade idea nak ngomel. . . ye lah, petang kot. . dengan lapar nye, dengan letih nye, mane nak datang idea ! tunggu lah kite dah bertenaga, insyaAllah kite updated entry . . .


SALAM RAMADHAN
# korang puase tau. . ! jangan tak puase. . ! nanti tak dapat duit raye . . ! 

*Title Takde Kene Mengena Dengan Entry ! Harap Maklum :)

sincerely : Sepet

Monday, June 3

:: terukir di hati

hey ! banyak bende yg kite nak share malam nih. . suka , duka , tawa , mesra. . .semua nya ade ! ahahaha :) okey , mule nye kite nak cite pasal hari sabtu hari tuh. . . semesti nye hari yg kite tunggu ! 

okey, selamat pengantin baru bro Shidi & sis Azreem . . tak lupe jugak selamat pengantin baru pade Madjat & Ayu . . semoga korang bahagia hingga ke Jannah. . .dan semoga di kurniakan anak yg comel lagi soleh :)

perjalanan yg agak jauh. .dari melaka ke palong ! mule nye pegi ke wedding shidi. .duduk makan kejap, lepas tuh terus ke wedding madjat kat palong ! perjalanan yg amik mase sejam lebih membuat kan bertambah2 cerita, bertambah kenangan yg hadir . .  okey. . . i'm happy :)


dan untuk hari nih, hari yang menyedih kan bile kene berpisah dengan adek sepupu yg kite paling rapat ! hurmm, berpisah nye kami sebab die sambung study ! okey ! memang tak boleh nak di elak kan. . . good luck for her ! take care . . kite rindu awak cik Mar :(

dah tak ade kawan nak pegi jogging !! :(
dengan siape kite kenal, dengan siape kite kawan, di mane kite pegi, walau di mana kite berhenti , pasti akan ade kenangan. . .mungkin ianya membuat kite tersenyum atau sebalik nya. . .antara untuk di ingat atau di lupa. . .tapi yg pasti, kenangan itulah yg terus terukir di hati. . .


sincerely : Sepet